Ana səhifə

Zgarda de dresaj cu telecomanda cu 8 nivele de stimulare statica si 3 de stimulare acustica zd-03 Va rugam sa cititi cu atentie acest manual inainte de utilizare!


Yüklə 11.1 Kb.
tarix09.06.2016
ölçüsü11.1 Kb.
Zgarda de dresaj cu telecomanda cu 8 nivele de stimulare statica si 3 de stimulare acustica ZD-03

Va rugam sa cititi cu atentie acest manual inainte de utilizare!

Acesta este un sistem eficient de dresaj , care asigura o modalitate sigura si umana de dresaj pentru companionul Dvs. canin. Are o telecomanda usor de folosit, cu 8 nivele de stimulare statica si 3 de stimulare acustica ,baterie de 9 V standard, usor de inlocuit, si cca. 200 m raza de actiune. Stimularea acustica permite presemnalizarea unei corectii statice ,in scurt timp cainele va respecta semnalul acustic intocmai ca pe cel static. Cele 8 niveluri de corectie statica va permit sa alegeti modul preferat de corectie pentru cainele dvs. De obicei se alege cel mai mic nivel la care cainele dvs. reactioneaza.

Telecomanda este efectiva la cca. 200m distanta , cu antena montata si in conditii optime (camp deschis , vizibilitate directa , fara interferente si cu baterii noi). Frecventa de transmisie 433.92Mhz. Zgarda este rezistenta la stropirile accidentale cu apa (nu recomandam utilizarea acesteia in conditii de ploaie torentiala sau cand cainele dvs. inoata). Zgarda si telecomanda au indicator de baterie descarcata.
Pachetul contine:
1x telecomanda

1x baterie 9 V (pt. telecomanda)

1x antena demontabila

1x zgarda ajustabila cu receptor

1x baterie 6V tip 4LR 44

1x bec semnalizare pentru verificare impuls static

1x manual utilizare
Instructiuni
Va rugam sa montati antena pe telecomanda ca un prim pas , nu utilizati telecomanda fara antena montata. Respectand polaritatea indicata in interiorul compartimentului pentru baterie , instalati bateria de 9V .Va rugam respectati polaritatea bateriei , in caz contrar telecomanda sau zgarda se pot deteriora ireversibil. Daca LED –ul de pe telecomanda clipeste repede atunci cand se apasa butoanele inseamna ca bateria este aproape epuizata si trebuie inlocuita.
Introduceti bateria de 6v in zgarda , respectand polaritatea . Daca bateria este instalata corect zgarda va emite un bip scurt si LED-ul va lumina pt. aprox. 2 secunde.

Zgarda este acum in modul stand-by si asteapta comenzi de la telecomanda. Este foarte important sa verificati starea bateriei din receptor si zgarda inainte de a incepe o sesiune de dresaj , pentru a va asigura ca vor opera in parametri. Pentru a prelungi eficient durata de viata a bateriilor, introduceti bateriile in zgarda si in telecomanda inainte de a incepe sesiunea de dresaj si le scoateti dupa terminarea dresajului.


Butoanele ABC sunt pentru stimulare acustica , iar celelalte sunt pentru stimulare statica

Va sugeram sa incepeti corectia cu o presemnalizare acustica , urmand , daca este cazul , stimularea statica in trepte crescatoare si verificand reactia cainelui.


Important
Led-ul de pe telecomanda va lumina dupa apasarea unui buton , semnalizand transmisia comenzii. Asteptati stingerea indicatorului inainte de a aplica o noua corectie sau de a apasa un alt buton.
Asigurati-va ca zgarda este corect montata pe gatul cainelui si cele doua contacte de pe dispozitivul receptor fac contact cu pielea cainelui.Zgarda nu trebuie sa fie prea stransa , cainele trebuie sa se simta confortabil cu ea , sa nu o considere o pedeapsa.Verificati zgarda din nou , dupa cateva minute , sa nu fie prea stransa. Inlaturati eventual , din dreptul contactelor ,blana excesiva.

Nu lasati cainele sa poarte zgarda mai mult de 8 ore intr-un interval de 24 ore, poate provoca iritatia pielii in zona de contact cu electrozii.


Gasirea nivelului optim pentru cainele dvs.
Se face dupa instalarea zgarzii si incepe intotdeauna cu nivelul cel mai mic (butonul 1 sau 2). Daca nu are nici o reactie se poate trece la nivelele superioare. Este indicat oricum sa verificati ca exista contact intre electrozii receptorului de pe zgarda si pielea cainelui Dvs.
Daca ati ajuns la nivelul 8 si cainele nu are inca nici o reactie , tundeti putin blana din dreptul electrozilor
Cainele are reactii disperate , inseamna ca nivelul de stimulare este prea mare ,reduceti nivelul.
Indicatii generale de dresaj
-Eliminati cate un obicei rau odata. Daca incercati prea multe lucruri odata cainele poate deveni confuz.

-Fiti constant in aplicarea corectiei

-nu aplicati prea multe corectii cainelui

-nu supuneti cainele unor situatii care ar necesita corectii , decat daca ii puteti aplica corectia

-Dedicati sedinte de dresaj intregi pentru a corecta greselile repetate ale cainelui dvs.

-daca cainele este foarte timid si reactioneaza exagerat la corectia acustica sau statica

linistiti-l si distrageti-i atentia utilizand comenzi simple si familiare

-nu folositi acest sistem pentru a combate tendintele agresive ale cainelui dvs. Acestea vor fi facute de un profesionist , fiind vorba de mai multi factori care trebuie considerati.-Si nu uitati : FIECARE CAINE SI FIECARE RASA ARE CARACTERUL SAU!
Aparatul este un aparat de transmisie ,prin urmare nu va fi folosit in apropierea statiilor de combustibili , spitale si nu va fi operat de catre persoane care poarta dispozitive sensibile la unde electromagnetice , cum ar fi dispozitive de tip peacemaker. Nu raspundem de eventualele daune provocate de folosirea improprie sau gresita a acestui dispozitiv! Deasemenea nu raspundem pentru reactia cainelui prin utilizarea acestui dispozitiv. Bateriile folosite in acest dispozitiv fac obiectul unei colectari separate, in centrele de vanzare baterii si electrocasnice. Va rugam nu aruncati aceste baterii impreuna cu resturile menajere!

Acest dispozitiv este destinat exclusiv uzului expern, exclusiv pentru dresaj canin. Folosirea acestui dispozitiv se face doar pe animale sanatoase, si este facuta pe raspunderea stapanului animalului. Nu va fi folosita pentru stapanirea agresivitatii. In acest caz folositi ajutor specializat. In cazul ingerarii consultati de urgenta un specialist.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©kagiz.org 2016
rəhbərliyinə müraciət