Ana səhifə

Persistence of Vision Ray-Tracer pov-ray


Yüklə 13.48 Kb.
tarix13.06.2016
ölçüsü13.48 Kb.
Persistence of Vision Ray-Tracer

POV-ray

Af Rasmus Kjærsgaard NielsenSkole: Roskilde Tekniske Gymnasium

Klasse: 2.3

Fag: Informationsteknologi

Lærer:Karl BjarnasonEt eksempel af et billede genereret i POV-ray. Her ses nogle chokoladekiks med POV-rays logo på.

Foto: Persistence of Vision Ray-Tracer Pty. Ltd.

BEMÆRK AT HELE DOKUMENTATION IKKE ER FÆRDIG.

FORMÅL: Den overordnede opgave har tre formål:

  1. At få kendskab til Open-Source værktøjet POV-ray og dens muligheder til at programmere 3D-illustrationer.

  2. Bevise at man har udført formål 1, ved at lave en enten en kasse, kugle eller kegle vha. POV-ray og manipulere med den valgte struktur.

  3. (Ikke sikker) At videreudvikle ens evner med POV-ray, ved at lave animationer af 3D-strukturer. Dette afhænger af dog af man har tid tilovers efter udførelse af formål 1 + 2, og at den krævede viden om opgavens formål gives.

INDLEDNING: POV-

MATERIALER: Til opgave har jeg brugt følgende programmer:

  • POV-ray (Persistence of Vision Ray) – Værktøj til at genererer 3D-billeder vha. kode.

http://www.pov-ray.comMETODE: Hele mit kendskab til POV-ray, har jeg skabt mig igennem udførelse af forskellige tutorials fra POV-rays hjemmeside og andre hjemmesider (se Referencer). I alt har jeg været igennem tre former for tutorials. Disse er tre typer er:

Ud fra hver type tutorial jeg har været igennem, der har jeg været igennem mindst to til fem forskellige tutorials til hver kategori. Grunden til det er at jeg ønskede at se POV-ray og ud fra flere vinkler, så jeg kunne finde den tutorial der appelerede mest til min læringstil, og for at udforske de forskellige værktøjers potientiale.

POV-ray tutorials:

På internettet findes der mange forskellige tutorials om udnyttelsen af POV-ray, men de jeg stødte på var på POV-ray’s officielle hjemmeside1 og ’The online POV-ray tutorial’. Jeg prøvede dem begge, men fandt POV-rays officielle tutorials langt bedre end de andre i formidlingsegenskaber, hjemmesidedesign og opstilling af eksempler.Forståelse af POV-ray | del 1)

For at begynde at forstå POV-ray’s sprog og udforming, så tog jeg en banal sekvens som POV-ray havde lavet i forvejen og lavede om på de forskellige koder som værktøjet brgute til at rendere billedet. I dette tilfælde valgte jeg en bold under navnet ’basic scene’ i menuen ’scene templates’ under ’insert’.Her ses bolden umiddelbart lige efter rendering, hvor koden ikke er blevet ændret. Selve

koden til bolden ser ud således:

Ved at ændre på tallene stående i ’< >’ under ’color_map’… Resten kommer senere!RESULTAT:
DISKUSION:


REFERENCER:

Information:

Billeder:

  • ’Biscuits’ – lavet af Persistence of Vision Ray-Tracer Pty. Ltd.1 Tutorials fra POV-ray’s officielle hjemmeside : http://www.povray.org/documentation/


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©kagiz.org 2016
rəhbərliyinə müraciət