Ana səhifə

ÖĞrenim vizeleri


Yüklə 9.11 Kb.
tarix17.06.2016
ölçüsü9.11 Kb.
ÖĞRENİM VİZELERİ
Çalışma kapsamına girmeden araştırma, eğitim yada lisans üstü eğitim yapmak amacıyla, resmi olarak kabul görmüş devlete ait yada özel herhangi bir öğrenim yada araştırma kurumunda okumak amacıyla gidecek olan kişi, öğrenim vizesi almalıdır.
Öğrenim vizesi bir yabancının İspanya’da kurs yada eğitim görmek, araştırma yapmak veya formasyon almak amacıyla ikamet etmesine imkan sağlar.
Vize başvurusunu ilgili kişinin şahsen gelerek yapması ve normlara uygun fotoğrafının yapıştırıldığı, okunaklı harflerle doldurulmuş bir form ile birlikte aşağıda belirtilen evrakları da beraberinde getirmesi lazımdır :


  • Talep edilen vize süresine uygun geçerliliği olan pasaport ve fotokopisi

  • Resmi olarak tanınan devlete ait yada özel eğitim kurumundan gelen eğitim amacını ve tarihlerini belirten kabul yazısı.Kabul yazısında, öğrenim yada eğitim kurumunun, Eğitim ve Bilim Bakanlığına yada Sanayi Turizm ve Ticaret Bakanlığına bağlı veya kabul edildiğini ispatlaması için Ulusal Kayıt merkezince verilen numaraların belirtilmesi gereklidir.

  • İspanya’da kalış süresince geçerli olan ani bir hastalık durumunda tüm tedavi

masraflarını veya cenaze nakil (repatriacion) masraflarını karşılayan seyahat

sigortası.



  • İspanya’da kalış süresince kişinin geçimini ve konaklama masraflarını

karşılayabilecek durumda olduğunu gösteren mali durum belgeleri. Bu belgeler

şahsın İspanya’da kalmayıp, ülkesine geri döneceğini gösterir nitelikte

olmalıdırlar.


gerekir.

Kalış süresi 6 ayı aşmakta ise ilave olarak şu evraklar istenmektedir :




  • Eğer başvuru sahibi 16 yaşını tamamlamışsa sabıka kaydı.Bu kayıt, başvuru sahibinin son beş yılda oturduğu ülke yada ülkelerin resmi makamlarından alınacak olup ispanyol yargı makamlarınca suç sayılan kayıtlar belirtilmelidir. Sabıka kaydının veriliş tarihi, vize başvurusundan en fazla 3 ay öncesinden daha eski olmamalı ve apostil mühür taşımalıdır.Evrak ispanyolca, ingilizce yada fransızca dillerinden herhangi birine tercüme ettirilerek Kaymakamlıktan ‘La Hey Apostil Mühürü’ kondurtulmalıdır. Başvuru sırasında bu şekilde

hazırlanmış kaydın aslı ve fotokopisi gerekmektedir.

edebilecek hastalıklardan hiçbirini taşımadığını belgeleyen doktor raporu. Rapor

ispanyolca, ingilizce yada fransızca dillerinden herhangi birinde hazırlanmış

değilse, tercüme ettirilerek Kaymakamlıktan ‘La Hey Apostil Mühürü’

kondurtulmalıdır. Başvuru sırasında raporun aslı ve fotokopisi gerekmektedir


Öğrenim süresi 180 günü aşıyorsa, öğrenci İspanya’ya ayak bastığı tarihten sonraki bir ay içerisinde gideceği eğitim kurumunun bağlı olduğu ilgili resmi temsilciliğe giderek yabancı öğrenci oturum kartı çıkarttırmalıdır.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©kagiz.org 2016
rəhbərliyinə müraciət