Ana səhifə

Manual de utilizare Zgarda de Dresaj zd-04


Yüklə 9.54 Kb.
tarix09.06.2016
ölçüsü9.54 Kb.
Manual de utilizare Zgarda de Dresaj ZD-04


  1. Asigurati-va ca bateriile sunt instalate in telecomanda si porniti-o (butonul lateral On-Off)

  2. Potrivirea receptorului cu telecomanda. Imediat ! ce puneti bateriile in receptor, trebuie sa apasati pe butonul de vibratie sau soc de pe telecomanda. Receptorul va memora codul necesar functionarii si sistemul va functiona normal. (led-ul din receptor nu va palpai)

  3. Daca nu reusiti din prima potrivirea receptorului cu telecomanda si led-ul palpaie pe receptor, scoateti va rugam bateriile din receptor pentru 10 secunde si apoi reluati pasul 2.

  4. Verificarea telecomenzii: Apasati pe rand butoanele de pe telecomanda, Led-ul va lumina. Daca lumina este estompata sau led-ul nu lumineaza, verificati bateria. Schimbati-o cu una asemanatoare, respectand polaritatea. Nerespectarea polaritatii bateriilor poate duce la distrugerea ireversibila a telecomenzii sau a receptorului.(neacoperita de garantie).

  5. Receptorul are senzor de miscare inductiv, va intra automat in Stand-By dupa o perioada de cca 3-5 minute. Va porni la primele miscari.

  6. Fixati zgarda cu receptor pe gatul cainelui, avand grija ca electrozii sa atinga pielea cainelui, fara insa a fi prea stransa.

  7. Butonul de vibratie va declansa vibratia zgarzii.

  8. Butonul de soc va declansa socul electric aplicat pe electrozi. Socul poate fi verificat si cu micul bec neon din cutia produsului, atasat de electrozi.

  9. Butonul de atentionare sonora declanseaza un sunet caracteristic, penetrant, care poate fi ajustat in trei trepte de pe comutatorul lateral al telecomenzii

  10. Apasand butonul de lanterna, Led-ul alb de pe telecomanda va lumina, poate fi folosit pentru a semnala pozitia Dvs. in timpul noptii.

Porniti telecomanda atunci cand doriti sa o folositi, folositi functia de off pentru a prelungi viata bateriei si pentru a evita declansarea accidentala

Fixati zgarda de asa natura incat electrozii sa faca contact cu pielea cainelui si totusi cainele sa nu fie incomodat de prezenta ei. Nu este bine ca cainele sa faca asocierea intre pedepse si prezenta zgarzii pe gatul lui. Aveti grija ca inainte de a declansa o pedeapsa, cainele sa fie obisnuit cu zgarda.

Utilizati cu intelepciune aceasta zgarda de dresaj, dupa un timp cainele va pricepe ce nu este bine sa faca.

Va sugeram sa utilizati vibratia inainte de soc, dupa un timp va fi suficienta pentru atentionarea cainelui.

Combinarea pedepsei cu Recompensa pentru perioda cand cainele se comporta bine este un lucru bun si va duce la rezultate foarte bune.

Lumina lanterna poate fi folosita pentru a atentiona cainele (semnale de dresaj) sau pentru iluminarea de noapte

Daca nu folositi zgarda pentru mai multa vreme, scoateti bateriile afara, evitati surprize neplacute.

Verificati zilnic starea bateriilor de pe receptor atunci cand o folositi regulat Zgarda de Dresaj. Consumul bateriilor poate varia in functie de multi factori. Deasemenea consumul telecomenzii difera mult in functie de modul in care este folosita. Sistemele de prelungire a vietii bateriilor sunt utile pentru a utiliza cat mai mult un set de baterii.

Distanta de actionare sigura este variabila si depinde de obstacole si interferentele din zona. Cu cat o zona are mai multe interferente radio sau obstacole, cu atat raza de actiune este mai mica.

Zgarda este protejata impotriva patrunderii accidentale a apei, totusi nu este protejata la scufundare si nici la ploi puternice. Patrunderea apei poate produce distrugerea ireversibila a receptorului. Deasemenea telecomanda trebuie ferita de apa, nefiind protejata.
Specificatii Zgarda

Receptor 66mmx36mmx38mm

Greutate 56g (cu baterii)

Zgarda extensibila de la 20-55cm

Baterii 2xAAA1,5V (in pachet)

Rezistenta la apa si soc (cu moderatie)

Specificatii Telecomanda

Dimensiuni 45mmx123mmx27mm

Greutate 97g (cu baterie)

Baterie 1x9V (in pachet)

Iluminare cu LED

Functie semnal sonor de atentionare-localizare.


Bateriile folosite in acest dispozitiv fac obiectul unei colectari separate, in centrele de vanzare baterii si electrocasnice. Va rugam nu aruncati aceste baterii impreuna cu resturile menajere!

Acest dispozitiv este destinat exclusiv uzului expern, exclusiv pentru dresaj canin. Folosirea acestui dispozitiv se face doar pe animale sanatoase, si este facuta pe raspunderea stapanului animalului. Nu va fi folosita pentru stapanirea agresivitatii. In acest caz folositi ajutor specializat. In cazul ingerarii consultati de urgenta un specialist.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©kagiz.org 2016
rəhbərliyinə müraciət