Ana səhifə

Foreningsliv efter sommeren


Yüklə 7.22 Kb.
tarix09.06.2016
ölçüsü7.22 Kb.

Foreningsliv EFTER SOMMEREN

Efterårets aktiviteter er så småt ved at gå i gang i foreningslivet. Også i spejderbevægelsens mange forskellige grupper og kredse startes op efter sommerferien. FUF er foreningslivet paraply i Frederikshavn kommune og her efter sommeren er der også sat gang i noget nyt.

Spejdersamrådet har fået et navnDe Uniformerede Korps Samarbejde – i Frederikshavn kommune.

DUKS –der tidligere har været omtalt som spejdersamrådet under FUF blev etableret i maj måned 2011. På det første møde blev en konkurrence udskrevet med henblik på at finde et godt navn. Det skulle være let at huske og signalere samarbejde mellem alle de uniformerede børne- og ungdomskorps i kommunen. På det første mødet blev der nedsat en arbejdsgruppe, bestående af repræsentanter fra de forskellige korps og FUF som DUKS hører under. På det sidste møde blev konkurrencen afgjort. Vinderen blev udpeget og navnet kan nu offentliggøres: DUKS.

-Vi er glade for det nye navn, udtaler Peter Olesen, der er FUF-repræsentant i arbejdsudvalget.

-Det er en forkortelse ligesom FUF navnet er, det er let at huske, og det signalerer energi og ordentlighed. Det er dyder vi meget gerne vil lægge ryg til!


Vinder

Vinder af konkurrencen er Tinne Stougaard fra De grønne pigespejdere i Frederikshavn, og gevinsten er en gratis deltagelse i spejdernes lejr 2012.


Spejdernes lejr er næste sommers store fælles lejroplevelse. De fem internationalt anerkendte spejderkorps er gået sammen om at arrangere, og der forventes op til 35.000 deltagere. Den store lejr finder sted i uge 30 ved Holstebro.

For alle


-Lejren er åben for alle, også ikke-spejdere siger Annette Duch fra DUKS. Det er en spændende udfordring for os at skulle samarbejde ikke bare på tværs af de forskellige korps kulturer men også med andre ikke-spejdere. Måske er der en SFO eller en klub, der kunne have lyst til at være med. Det er helt nyt og kræver at vi ikke bare tænker på ”plejer” men etablerer aktiviteter og oplevelser for alle.

- Det er da også derfor at vi i DUKS synes at det var vigtigt at invitere til KVARTERS møde. Lejren er delt op seks bydele og hver bydel er sammensat af et antal kvarterer. Hvert kvarter svarer til en kommune, og på den måde skal alle deltagerne fra Frederikshavn og Læsø kommune bo i et Kvarter i bydelen L.

Invitation til Kvartersmøde

Kvartersmødet – det første af slagsen afholdes i Maskinhallen i Frederikshavn. Der vil der blive orienteret om Spejdernes Lejr 2012 af Michael Søttrup, og der vil blive sat fokus på samarbejdet i kvarteret og på hvilke opgaver og ideer der skal løses eller kan udføres.

Peter Olesen og Annette Duch er enige om, at de håber på at der kommer rigtig mange den aften i Maskinhallen.

- Når vi løfter i flok, kan vi rigtig meget, og det nye DUKS samarbejde er tegn på, at der er dejligt liv i spejderbevægelsens forskellige farver i Frederikshavn kommune, - det er meget inspirerende at være med til. DUKS arbejder også med planer om at etablere en friluftskonference til foråret 2012, så ingen skal være i tvivl om, at der er ”liv i de uniformerede”.


-Man kan bare gå ind på FUFs hjemmeside www.FUF.nu og se nærmere under spejdersamråd. Her kan man også læse, hvem der sidder i arbejdsudvalget i DUKS og tilmelde sig kvartersmødet i Maskinhallen den 26. september.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©kagiz.org 2016
rəhbərliyinə müraciət