Ana səhifə

Crearea unui mediu adecvat


Yüklə 53.33 Kb.
tarix09.06.2016
ölçüsü53.33 Kb.
Dresajul
Această secţiune descrie etapele necesare pentru a vă învăţa câinele să nu treacă de limitele proprietăţii dvs., învăţându-vă cum să vă dresaţi câinele, deci este foarte important să înţelegeţi fiecare etapă în parte.
Crearea unui mediu adecvat

Atitudinea şi perseverenţa sunt importante!


 1. Dresajul trebuie să fie “uşor”. Lăudaţi-vă câinele mult. Încurajaţi-vă câinele.

 2. Folosiţi un ton vesel când îl lăudaţi. Utilizaţi un ton mai liniştit când îl certaţi.

 3. Plimbaţi-vă în jurul delimitării în aceeaşi direcţie.

 4. Accentuaţi delimitarea şi prin comenzi. Folosiţi comenzile “Ai grijă!” sau “Fii atent!” când mişcaţi steagul.

 5. Timpul de dresaj nu trebuie să depăşească 20 de minute.

 6. Dresaţi-vă câinele în curte timp de 5 zile.

 7. Dacă dresaţi mai mulţi câini, dresaţii separat.

 8. Utilizaţi moduri de distracţii naturale, obişnuite cum ar fi: distraţi-l împreună cu vecinul sau cu un copil.

 9. Dacă aveţi întrebări contactaţi distribuitorul dvs. DogWatch.


Cum funcţionează sistemul de gard invizibil DogWatch

Imaginaţi-vă că terenul are două zone distincte:


Cablu de delimitare
Zonă de evitare

Zonă de siguranţă

Figura 4 1. Zona de siguranţă:

Acesta este zona în care câinele se poate juca liber. ( Figura 4)

 1. Zona de evitare

Acesta este perimetrul cu semnal creat cu ajutorul delimitării cu cablu. Când câinele dvs. traversează perimetrul de semnal, zgarda cu receptor emite un semnal acustic urmat de un alt semnal. Când dresajul de evitare este complet, câinele dvs. va rămâne în zona de siguranţă.

Ajustarea zgardei cu receptor

Distribuitorul dvs. DogWatch v-a instalat sistemul de gard invizibil DogWatch, a setat transmiţătorul şi receptorul la nivelurile de dresaj adecvate câinelui dvs. şi a plasat steagurile de delimitare în jurul perimetrului curţii dvs. Distribuitorul a început deja instruirea patrupedului. Acum este rândul dvs. să îl continuaţi.Ajustarea zgardei cu receptor

Înainte de a începe dresajul de evitare, plasaţi zgarda cu receptor pe gâtul câinelui dvs. înainte de a ieşi în curte.


Figura 5

 1. Zgarda trebuie să fie confortabilă. Acest lucru este extreme de important!

 2. Lăsaţi loc de un deget între postul de contact şi gâtul câinelui dvs.

 3. C
  Ajustaţi cureaua zgardei

  Posturile de contact trebuie să atingă pielea
  ând verificaţi confortabilitatea zgardei, gâtul câinelui trebuie să fie lăsat în jos deoarece în această poziţie gâtul patrupedului este cea mai îngustă. (Figura 5)

 4. Dacă zgarda este prea strânsă receptorul se va mişca atunci când câinele îşi mişcă capul.

 5. D
  Figura 6
  acă zgarda este prea largă, câinele nu va recepţiona semnalul când acesta trece în zona de evitare. (Figura 6)
 1. Verificaţi periodic dacă nu cumva a apărut vreo iritaţie pe gâtul câinelui dvs.
 1. DogWatch recomandă ca zgarda să fie îndepărtată atunci când câinele este în casă.


Începeţi dresajul de evitare

Scopul: este de a învăţa pe câinele dvs. unde este zona delimitată şi cum să reacţioneze la aceasta. 1. Numai o parte a terenului, Zona de evitare, este de evitat.

 2. Joaca este foarte importantă! Amintiţi-vă să accentuaţi perimetrul delimitat, jucaţi-vă cu câinele dvs. înainte, în timpul, şi după sesiunea de dresaj.(Figura 7)

 3. În timpul dresajului niciodată să nu aruncaţi o minge sau o jucărie în Zona de evitare.

 4. E
  Figura 7
  xistă 4 etape ale dresajului. Distribuitorul dvs. DogWatch va începe dresajul de evitare la Nivelul 1 sau Nivelul 2, depinzând de rasa şi personalitatea câinelui dvs.
 1. Distribuitorul va lucra cu dvs. şi cu câinele dvs. pentru a se asigura că aţi priceput etapele dresajului şi de unde ar trebui să continuaţi.

 2. Dacă aveţi întrebări contactaţi distribuitorul dvs. DogWatch.


NIVELUL 1 (1-2 zile)
Dresajul acustic sau bazat pe „bip”

În timpul acestei etape, Distribuitorul dvs. DogWatch a închis transmiţătorul şi receptorul. Câinele dvs. va auzi doar un bip şi nu va primi nici un fel de corecţie în timpul acestei etape. 1. Plasaţi zgarda cu receptorul pe gâtul câinelui dvs. cu 20 de minute înainte de dresaj. Zgarda obişnuită trebuie aşezată lângă zgarda DogWatch.

 2. Fixaţi lesa de dresaj verde DogWatch de acesta.

 3. Scoateţi câinele în curte şi jucaţi-vă cu el în Zona de siguranţă pentru câteva minute.

 4. Plimbaţi-vă câinele în jurul perimetrului curţii dvs., ţinându-l în zona de siguranţă şi departe (la o distanţă de 3-4 paşi) de steagurile de delimitare.

 5. Când aţi terminat plimbarea, apropiaţi-vă de un steag. Ţineţi câinele de lesă cu o mână iar cu cealaltă scuturaţi un steag spunându-i câinelui (încet dar cu ton sever) „Ai grijă!” sau “Fii atent!” (Figura 8). Puteţi cere ajutorul unui prieten sau al unui membru de familie pentru a sta în zona de evitare şi să scuture steagul când dvs. şi câinele vă apropiaţi de acesta.

 6. A
  Figura 8
  plicaţi o corecţie cu lesa (trageţi brusc) şi retrageţi-l repede în zona de siguranţă. Aceasta atribuie retragerii o senzaţie de urgenţă. Nu este o plimbare obişnuită. Nu uitaţi să folosiţi multe cuvinte de laudă cum ar fi „Câine bun” după ce l-aţi dus înapoi în zona de siguranţă.

 7. Acum plimbaţi-vă câinele în jurul terenului, permiţându-i să intre în zona de evitare între două steaguri.

 8. Când acesta intră în aceea zonă, va primi un avertisment sonor „bip”. Imediat strigaţi „Ai grijă!”, trageţi de lesă şi conduceţi-l spre zona de siguranţă.

 9. Repetaţi de câteva ori în locaţii diferite (unde steagurile sunt vizibile) şi priviţi cât de mult ezită câinele când se apropie de steaguri. Câinele s-ar putea să îşi întoarcă sau să îşi scuture capul când aude bipul.

Ţineţi minte:

Joaca este foarte importantă!

Jucaţi-vă cu câinele dvs. în zona de siguranţă pentru câteva minute. Duceţi-l înăuntru şi înlăturaţi zgarda cu receptorul după 20 de minute. Dresaţi-l în acest fel cel puţin 2 zile după care treceţi la Nivelul 2.

Figura 9NIVELUL 2 (2-5 zile)
Introducere la exerciţiile de corecţie

 1. Puneţi zgarda cu receptorul DogWatch pe câine cu cel puţin 20 de minute înainte să ieşiţi la dresaj.

 2. Fixaţi lesa verde DogWatch de aceasta, duceţi câinele afară şi jucaţi-vă cu el în zona de siguranţă.

 3. Plimbaţi-vă câinele în jurul întregului perimetru al curţii în aşa fel încât să rămâneţi în zona de siguranţă. Opriţi-vă de câteva ori, scuturaţi un steag şi strigaţi „Ai grijă!” sau “Fii atent!”.

 4. Selectaţi o locaţie nouă pentru dresajul de azi. Permiteţi-i câinelui dvs. să intre în zona de evitare, în timp ce îi adresaţi comenzi negative, prohibitive. Dacă câinele părăseşte zona de evitare când aude bipul de avertizare, lăudaţi-l pentru câteva minute în zona de siguranţă.

 5. Selectaţi o altă locaţie şi repetaţi exerciţiul.

Ţineţi minte: Sesiunile de dresaj nu trebuie să ţină mai mult de 20 de minute, şi trebuie ţinute o dată sau de două ori pe zi.

 1. După dresaj, lăudaţi-vă câinele şi jucaţi-vă cu el câteva minute în zona de siguranţă, duceţi-l în casă şi îndepărtaţi zgarda DogWatch după 20 de minute.

Atenţie: este foarte important să nu îndepărtaţi imediat după dresaj zgarda cu receptorul, deoarece câinele dvs. nu trebuie să confunde zgarda cu receptorul cu corecţia.
NIVELUL 3 (2-5 zile)
Introducere la exerciţiile de distragere a atenţiei

 1. Puneţi zgarda cu receptorul DogWatch pe câine cu cel puţin 20 de minute înainte să ieşiţi la dresaj.

 2. Fixaţi lesa verde DogWatch de aceasta, duceţi câinele afară şi jucaţi-vă cu el în zona de siguranţă.

 3. P
  Figura 10
  limbaţi-vă în zona de siguranţă şi apelaţi la un asistent (un prieten sau un membru de familie) care să se oprească în afara zonei de siguranţă la o distanţă de cel puţin 10-15 paşi de la steagurile de delimitare. Treceţi pe lângă asistentul dvs. fără să vorbiţi cu el, dar rămâneţi în zona de siguranţă. (Figura 10)

 4. Dacă câinele dvs. se apropie de asistent şi intră în zona de evitare, permiteţi-i câinelui să primească o corecţie. Strigaţi „Ai grijă”! şi trageţi-l înapoi în zona de siguranţă.

 5. Permiteţi-i asistentului dvs. să plece, plimbaţi câinele în jurul perimetrului şi chemaţi-l din nou pe asistentul dvs. Asistenul poate striga câinele pe nume, dar să nu îi permiteţi să îi zică „Vino!”

 6. Dacă câinele încearcă să meargă la asistent, scuturaţi steagurile şi strigaţi „Ai grijă!”. Repetaţi exerciţiul dar nu mai mult de 20 de minute.

 7. Dacă câinele nu încearcă să meargă la asistent, scuturaţi steagurile, încheiaţi exerciţiul şi lăudaţi-vă câinele în zona de siguranţă.

 8. Repetaţi exerciţiul de la 2 la 5 zile. Apoi treceţi la etapa 4.NIVELUL 4 (2-5 zile)
Introducere la exerciţii de distragere accentuată a atenţiei

 1. Aplicaţi zgarda cu receptorul DogWatch pe gâtul căinelui cu cel puţin 20 de minute înainte să ieşiţi la dresaj.

 2. Fixaţi lesa verde de dresaj DogWatch pe zgarda obişnuită al patrupedului şi duceţi câinele afară. Jucaţi-vă cu el câteva minute în zona de siguranţă.

 3. Scuturaţi steagurile.

 4. Introduceţi elemente de distracţie din „viaţa reală” în dresajul câinelui dvs. Chemaţi un prieten sau începeţi exerciţiul când poştaşul sau autobuzul care transportă elevii trebuie să apară. Atenţie mai intensă dacă folosiţi un vehicul ca sursă de distragere a atenţiei. (Figura 11.)

 5. Ţineţi câinele pe lesă când introduceţi pentru prima dată elementul de distragere al atenţiei. Dacă câinele încearcă să alerge peste delimitarea cu steaguri şi este certat el ar trebui să se retragă în zona de siguranţă. Lăudaţi-l şi jucaţi-vă cu el.

 6. Dacă câinelui dvs. îi este frică să se mişte, trageţi-l înapoi în zona de siguranţă. Continuaţi acest tip de dresaj de la 2 la 5 zile

Ţineţi minte: Lăudaţi-l şi jucaţi-vă cu el la sfârşitul fiecărei sesiuni de dresaj.


Figura 11
NIVELUL 5 (2-5 zile)
Eliberaţi-vă câinele din lesă

 1. Aplicaţi zgarda cu receptorul DogWatch pe gâtul căinelui cu cel puţin 20 de minute înainte să ieşiţi la dresaj.

 2. Fixaţi lesa verde de dresaj DogWatch pe zgarda obişnuită al patrupedului, duceţi câinele afară şi jucaţi-vă cu el câteva minute în zona de siguranţă. Îndepărtaţi lesa pentru dresaj şi lăsaţi-l să alerge liber prin curte. Scuturaţi steagurile pentru a-i aminti unde sunt limitele terenului.

 3. Important: Câinele dvs. îşi va extinde nivelul de confort după un anumit timp. Patrupedul trebuie să se apropie la o distanţă de 6 paşi de steaguri când i se îndepărteză pentru prima dată lesa. Zona lui de siguranţă se va mări gradual la nivelul lui individual de confort. Îndepărtaţi steagurile, câte unul în fiecare zi.


La ce să vă aşteptaţi atunci când câinele nu are lesă

 1. Câinele dvs. va alerga către steag, atenţionaţi-l şi opriţi-l.

 2. Câinele va alerga în sistem, va auzi bipul de avertizare şi se va retrage.

 3. Câinele va alerga în sistem, va auzi bipul de avertizare, va primi o corecţie şi se va retrage.Sugestii de dresaj

 1. Niciodată să nu îi strigaţi câinelui „Vino!” sau o comandă de retragere când nu sunteţi în zona cu steaguri.

 2. Niciodată să nu-l duceţi la plimbare în afara sistemului în timpul procesului de dresaj, trecând printre steaguri.

 3. Întotdeauna accentuaţi conceptul de retragere prin scuturarea steagului în timp ce spuneţi „Ai grijă!” şi „înapoi- înapoi- înapoi”- atunci când câinele primeşte un avertisment acustic sau o corecţie în timpul sesiunii de dresaj.


Întrebări legate de remedierea problemelor
Întrebare:

Câinelui meu îi este frică să iasă după o zi sau două de dresaj. Ce ar trebui să fac?
Răspuns:

Plimbaţi-vă câinele în jurul zonei delimitate pentru a realiza unde se află zona de siguranţă. Nu îl forţaţi să se apropie de steaguri dacă ezită. În fiecare zi se va apropia tot mai mult de zona limită şi de steaguri. Când se apropie de steaguri, scuturaţi-l şi strigaţi „Ai grijă!”. Întoarceţi-vă în zona de siguranţă, lăudaţi-l şi jucaţi-vă cu el.


Întrebare:

Câinele meu nu iese din casă. Nu vreau să îl trag afară. Ce pot să fac?

Răspuns:

Sesiunea de dresaj pe acea zi trebuie amânată. Duceţi-l afară, jucaţi-vă cu el în curte până când se simte iar în largul lui. Reluaţi dresajul după o zi sau două.

Contactaţi distribuitorul DogWatch dacă aveţi nevoie de ajutor sau aveţi vreo întrebare în legătură cu dresajul sau comportamentul câinelui dvs.
De reţinut:


 1. Ajustaţi zgarda cu receptor şi testaţi bateria în mod regulat.

 2. După perioada de dresaj, câinele poate purta zgarda cu receptor în timpul zilei, dar îndepărtaţi-l pe durata nopţii. Verificaţi-i gâtul pentru a fi sigur că nu este iritat.

 3. Respectaţi consecvent timpul de dresaj: 15-20 de minute o dată sau de două ori pe zi.

 4. Păstraţi posturile de contact curate.

 5. NICIODATĂ să NU aruncaţi o jucărie sau vreun obiect în zona de evitare.

 6. ÎNTOTDEAUNA menţineţi o atitudine pozitivă atunci când vă dresaţi câinele.

 7. NU îi ingăduiţi NICIODATĂ să treacă de zona delimitată.

Răspunsul câinelui dvs. la stimulări

Stimularea, de peste 20 de ani, a fost o parte sigură şi eficientă a dresajului.

Toţi câinii răspund diferit când simt o stimulare uşoară. Unii câini pot avea o mică, sau slabă reacţie în timp ce alţii pot lătra sau sării. Alţi câini „înţepenesc”. Nu încercaţi să îl lăudaţi dacă primeşte o corecţie sau dacă îşi accentuează anxietatea.
Personalitatea şi caracteristicile câinilor

Ţineţi minte că personalitatea şi caracteristicile unui câine diferă de la rasă la rasă. Câinii pot să nu aibă aceleaşi personalitate şi caracteristici chiar dacă aparţin aceleiaşi rase.


Distribuitorul dvs. DogWatch înainte de începerea dresajului va adresa întrebări legate de câinele dvs. Un câine timid sau senior poate necesita o sesiune de dresaj mai lung la Nivelul 1, în timp ce un câine sociabil va avea nevoie de o sesiune mai scurtă, dar sesiuni mai lungi la Nivelul 2 sau 3.
Cu cât vă cunoaşteţi mai bine câinele cu atât dresajul va decurge mai uşor!


 1. În unele cazuri câinele dvs. va trece de zona limită.

-Retrageţi câinele. Scoateţi zgarda cu receptor şi duceţi-l înapoi în curte.

-Duceţi câinele în casă, şi sunaţi-vă distribuitorul DogWatch. Va fi necesar un dresaj adiţional cu steaguri sau unul de corecţie. Distribuitorul dvs. DogWatch vă va da indicaţiile corespunzătoare prin telefon sau se va întâlni cu dvs. pentru un dresaj adiţional.


Important: Nu îl dojeniţi dacă face greşeli. El încă învaţă!
Sugestii de dresaj

 1. Niciodată să nu îi strigaţi câinelui „Vino!” sau o comandă de retragere când nu sunteţi în zona cu steaguri.

 2. Niciodată să nu-l duceţi la plimbare printre steaguri în timpul sesiunii de dresaj.

 3. Accentuaţi întotdeauna conceptul de retragere prin scuturarea steagului în timp ce strigaţi „Ai grijă!” şi „înapoi- înapoi- înapoi” atunci când câinele primeşte un avertisment acustic sau o corecţie în timpul sesiunii de dresaj.

 4. Ajustaţi zgarda cu receptorul, verificaţi bateria în mod regular şi ţineţi posturile de contact curate.

 5. După perioada de dresaj, câinele poate purta zgarda cu receptorul în timpul zilei, dar îndepărtaţi-l pe timpul nopţii. Verificaţi gâtul pentru a fi sigur că nu este iritat.

 6. Respectaţi consecvent timpul de dresaj: 15-20 de minute o dată sau de două ori pe zi.

 7. NICIODATĂ să NU aruncaţi o jucărie sau vreun obiect în zona de evitare.

 8. ÎNTOTDEAUNA menţineţi o atitudine pozitivă atunci când vă dresaţi câinele.

MĂSURI IMPORTANTE DE PROTECŢIE


***IMPORTANT***

DOGWATCH VĂ RECOMANDĂ SĂ ÎNDEPĂRTAŢI ZGARDA PE TIMP DE NOAPTE CÂND CÂINELE SE AFLĂ ÎN CASĂ • Vă rugăm să citiţi cu atenţie instrucţiunile cu privire la Sistemele de garduri invizibile DogWatch® înainte să utilizaţi sistemul sau să începeţi dresajul.

 • Nu încercaţi să reduceţi dresajul complet destinat câinelui dvs.

 • Sistemul de garduri invizibile DogWatch® este destinat în exclusivitate câinilor domestici. Folosirea acestuia în alte scopuri este pe riscul şi răspunderea dvs.

 • În cazul în care sistemul necesită reparări, vă rugăm contactaţi Distribuitorul DogWatch autorizat. Încercarea de a repara sistemul poate duce la pierderea garanţiei.


Pentru a vă contacta distribuitorul dvs. local, vă rugăm sunaţi Serviciul Clienţi DogWatch Inc. Romania la numărul de telefon: 0756-087-088 sau accesaţi adresa de web www.dogwatch.ro


 • Nu lăsaţi la îndemâna copiilor transmiţătorul şi zgarda cu receptor.

 • Plasaţi zgarda cu receptor pe gâtul câinelui astfel încât capacul bateriei să fie plasat în jos.

 • Ajustaţi zgarda pe gâtul câinelui dumneavoastră într-un mod cât se poate de confortabil.

 • Asiguraţi-vă că bateria este introdusă correct - CU PARTEA POZITIVĂ ÎN JOS.

 • Nu ajustaţi niciodată transmiţătorul în timpul purtării zgardei de către câine.

 • Chiar dacă System 1200 conţine încastrat un circuit de curent electric de protecţie pentru a reduce deteriorarea sistemului care poate fi cauzat de fulger sau electrocutare, este recomandat să deconectaţi transmiţătorul pe timpul acesta sau când nu este utilizat pentru o perioadă îndelungată.

 • Acest produs este destinat numai câinilor domestice dresate. Dacă câinele dvs. este agresiv sau violent şi poate să se rănească sau să cauzeze daune celor aflaţi în afara perimetrului îngrădit ar trebui să luaţi alte măsuri de a vă stăpâni câinele cum ar fi folosirea unui gard tradiţional.ÎNSEMNĂRI
Numele distribuitorului DogWatch

­­­­­­­­­­­­­­­––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Numărul (Numerele) de telefon

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©kagiz.org 2016
rəhbərliyinə müraciət