Ana səhifə

Bij St. Jozef 13, 9000 Gent Tel. 09/223. 13. 96


Yüklə 18.78 Kb.
tarix15.06.2016
ölçüsü18.78 Kb.

Bij St.-Jozef 13, 9000 Gent

Tel.09/223.13.96

Woensdag 16 september 2015


EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 19 september om 18.00 u. Sint-Jozef

Gezongen eucharistie ter intentie van familie Demeyer-Van Driessche, Bart Moreels en familie en ter ere van O.L.VrouwZondag 20 sept. om 10.00 u. in Sint-Vincentius Liturgie van de 25ste zondag door het jaar

*****


PROFICIAT VOOR PATER GUIDO

 

E.P. Guido Vloemans, sj, pastoor van Gent Sint-Vincentius werd op 10 september ook benoemd tot parochieadministrator van Gent Sint-Jozef, in opvolging van deken Flor Brondeel die daar na het overlijden van pastoor Koen Blieck parochieadministrator was.

Pater Guido kwam sinds het overlijden van pastoor Koen reeds elke zaterdag in St-Jozef de mis opdragen. De parochianen zijn dan ook zeer verheugd met het blijde nieuws van zijn officiële benoeming tot hun nieuwe parochieherder. Ze bieden hem hun oprechte felicitaties aan en wensen hem veel vreugde en alle zegen toe in zijn nieuw apostolaat!

*****


Geneesheer van dienst Groot Gent tel. 09 236 50 00

Apotheek van wacht www.apotheek.be

of tel. 0903/99000 tussen 22u en 9u (€ 1.5/min)Wit-Gele Kruis Jenny Tanghestraat 9050 Gent

tel. 09 265 75 75

*****

HERDENKING KOEN BLIECK

ZATERDAGAVOND 26 SEPTEMBER 2015

Programma :

- Misviering: 18.00 u. in St. Jozefkerk

- Receptie met broodjes: aansluitend in Toreken

- Herdenkingsavond: 20.00 u. in St. Jozefkerk

- Ontmoeting bij een glas: 21.30 u. in Toreken

In de misviering herdenken we Koen in ‘zijn stijl’

Op de herdenkingsavond komt Koen aan bod:

- op film

- met woorden door enkele vrienden en collega’s

- in muzikale intermezzo’s

St. Jozefkerk: Wondelgemstraat - Gent

Toreken: Vlotstraat 22 – Gent

Reservatie noodzakelijk (uiterlijk 20 sept.)

Plaatsen beperkt !!!

Vrije bijdrage (opbrengst: Sociale Kruidenier, Pannestraat Gent)

Contactadres: Telefoon pastorie: 09 223 13 96

E-mail: parochiesintjozef@skynet.be

*****
Vertelwandeling ‘Welig wijf zonder man’ op donderdag 24 september in Gent

Na een korte historische inleiding nemen vertelsters Mieke Felix en Marleen Van Remoortere ons mee in het Oud Sint-Elisabethbegijnhof. Ze kruipen in de huid van enkele begijnen die vertellen over hun leven – in de 14de eeuw nadat één van hen op de brandstapel is gestorven – ten tijde van de Calvinistische Republiek Gent in de 16de eeuw – of in 1873, wanneer ze allemaal moeten verhuizen.

Verwacht geen gewone rondleiding in het Oud Begijnhof, maar historische fictie die verteld en gespeeld wordt op die betoverende locatie. Het belooft een meeslepende voorstelling te worden die een mooi beeld geeft van hoe het leven echt was in een Gents begijnhof.

Praktisch: afspraak om 13.45 uur aan de ingang van de Sint-Elisabethkerk, Begijnhofdries Gent.

Prijs: 10 euro OKRA-leden, 12 euro niet-leden.

Inschrijven kan op het secretariaat: academie.mvl@okra.be of 09 269 32 18.

*****
SLOOP RABOTTORENSTART HALF SEPTEMBER

De dagen van de eerste Rabottoren zijn geteld. Met anderhalf jaar vertraging begint de definitieve afbraak dan toch midden september. Dat het zo lang duurde, had te maken met asbestsporen die teruggevonden werden in het pleisterwerk van de toren. Een echt spektakelstuk zal de afbraak niet worden, aangezien het gebouw verdieping per verdieping wordt gesloopt met behulp van een speciale kraan.


Deze maand start ook de verhuisbeweging voor de tweede toren. Bijna tweehonderd gezinnen moeten een nieuwe stek krijgen in een sociale woning in Gent. Dat is een enorme operatie die vermoedelijk tot eind 2016 zal duren. In 2017 kunnen de sloopwerken aan de tweede toren beginnen. Die zal vermoedelijk minder verrassingen in petto hebben dan de eerste. Voor de derde toren zijn er nog geen concrete plannen. De bewoners van die blokken zullen op de hoogte worden gehouden van de evoluties in het dossier.
In 2024 moet de site van de Rabottorens er heel anders gaan uitzien. Tegen die tijd staan er acht lagere woonblokken met samen zo'n 360 sociale appartementen.

*****
KOMEN ETEN IN EETCAFÉ TOREKE!

Een beetje reclame voor het Eetcafé Toreke: het lekker, duurzaam, budgetvriendelijk, … restaurant in de wijk Rabot. Waar ook groenten uit de wijk geserveerd worden, mensen een opleiding krijgen en diegene die het het meest nodig hebben, kunnen genieten van een warme maaltijd aan een sociaal tarief. Om al deze mooie ambities waar te maken, moet er natuurlijk veel volk komen eten! Denk dus de volgende keer nog eens aan Eetcafé Toreke voor een etentje met vrienden, familie of collega’s. Alle info op www.eetcafetoreke.be en op www.facebook.com/eetcafetoreke.

*****


KUNST IN HET RABOT

Onze wijk is rijk aan heel wat creatief talent. We gingen hiermee aan de slag en stelden een tentoonstelling samen, met kunstenaars uit het Rabot. Ben je benieuwd? Kom dan naar de feestelijke opening wan de tentoonstelling ‘Kunst in het Rabot’ mét receptie en live muziek op vrijdag 18 september van 18.30 u. tot 21.00 u. Je kunt de kunstwerken bewonderen in Buurtcentrum Rabot, Jozef ll-straat 104.

Op vrijdag 25 september vanaf 19.00 u. kan je genieten van muzikaal talent uit het Rabot. Coyote Melon brengt vanaf 19.30 u. melodieuze kortgerokte rock- songs. Vanaf 20.45 u. geeft Ellis een country-blue-grass-folkoptreden.

Op donderdag 1 oktober eindigt de tentoonstelling met vanaf 18.30 u. een avond rond het woord, vertel- kunst en verhalen. Op het programma: Spaanse vertelkunst met flamencomuziek door Saga, poëzie en proza gebracht door Eric Smekens onder begeleidinq van muziek door Christian Piette, henna en kortverhalen.

*****

Een mens heeft twee oren en één mond omtwee keer zoveel te luisteren dan te praten

*****

Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©kagiz.org 2016
rəhbərliyinə müraciət