Ana səhifə

Beograd, 20. 04. 2013. – Sinoć je svečano promovisano novo izdanje Superbrands-a, Corportate Superbrands Bible 2


Yüklə 9.59 Kb.
tarix15.06.2016
ölçüsü9.59 Kb.


ODRŽANA PROMOCIJA IZDANJA CORPORATE SUPERBRANDS SRBIJA 2012-2013.

Saopštenje za javnost

Beograd, 20.04.2013. – Sinoć je svečano promovisano novo izdanje Superbrands-a, Corportate Superbrands Bible 2 u okviru projekta Corporate Superbrands Serbia 2012-2013, a u prisustvu velikog broja zvanica, predstavnika kompanija učesnica u izdanju, članova Stručnog saveta, prijatelja projekta i predstavnika medija.

Luksuzna publikacija Corporate Superbrands Bible 2 obuhvata neke od najjačih kompanija u Srbiji koje su učestvovale u selekciji Corporate Superbrands Serbia 2012-2013. Mnoštvo interesantnih podataka, projekata i dostignuća kompanija predstavljeno je u ovom izdanju. Ova knjiga je zajednički poduhvat ljudi iz svih ovih kompanija i odaje priznanje njihovim marketinškim timovima koji stoje iza uspešnih brendova tih kompanija. U kreativnom smislu većina kompanija je odabrala personalizovani omot knjige koji na veoma inspirativan način predstavlja njhove korporativne brendove. Corporate Superbrands Bible 2 će se distribuirati u Srbiji svim relevantnim institucijama i internacionalno u 90 zemalja članica Superbrands institucije. Time se promovišu kompanije koje posluju na srpskom tržištu kao i samo tržište Srbije koje je izuzetno aktivno i ima izuzetan potencijal, uzevši u obzir mnogobrojne korporacije-učesnice projekta Corporate Superbrands Serbia 2012-2013.


Gostima na promociji su se obratili Simeon Comokos, direktor TGI – organizatora Superbrands projekta u Grčkoj i Srbiji, Toplica Spasojević, predsednik Stručnog saveta Corporate Superbrands Serbia 2012-2013 i Elizabet Maragula, direktor projekta Superbrands Serbia 2012-2013.

Simeon Comokos se zahvalio svim kompanijama učesnicima u izdanju Corporate Superbrands Serbia 2012-2013 i ostalim članovima Stručnog saveta kojih je ukupno sedamnaest na njihovom učešću i velikoj pomoći na projektu u odabiru korporativnih brendova, na savetima i smernicama koje su davali tokom projekta. Toplica Spasojević je naglasio da ovaj projekat pruža promociju kompanija u Srbiji na međunarodnom planu čime se istovremeno promoviše i privreda Srbije.


Superbrands je nastao 1994. godine u Velikoj Britaniji i predstavlja vodeću svetsku platformu za promociju brendova, informiše i promoviše ovu oblast kroz prepoznavanje i  utvrđivanje vodećih međunarodnih i lokalnih brendova u svakoj zemlji članici, kojih ima 90 širom sveta. Superbrands se po drugi put organizuje u Srbiji i sada je, kao i 2006-7, postigao izuzetne rezultate i interesovanje poslovne i šire javnosti što pokazuje da se poslovni sektor Srbije razvija brzo i efikasno. 
Cilj Corporate Superbrands Serbia 2012-2013 bio je da se u strogoj proceduri izaberu najuspešnije kompanije – korporativni superbrendovi na području Srbije.
Procedura izbora za Corporate Superbrands Serbia 2012.-2013. u Srbiji sprovedena je u dve  faze. U prvoj fazi, Stručni savet konstituisan na volonterskom principu od sedamnaest članova, ocenjuje početnu listu od približno 1.600 najpoznatijih brendova, podeljenih u 34 kategorije u zavisnosti od sektora u kojem posluju. Stručni savet ja zasnivao svoje mišljenje na sledećim opštim kriterijumima: priznanje javnosti i dobra reputacija; dugotrajna doslednost i pouzdanost; odgovornost korporacije: tržište - kvalitet, cena i usluge, korporativni odnosi - zakonitost i transparentnost, poslovna sredina i postupci, društvena odgovornost-sponzorstva, kulturni i društveni događaji, zaštita životne sredine. U drugoj fazi odabrane Corporate Superbrands ocenjivali su članovi Stručnog saveta, kao i građani Srbije, putem ankete istraživanja javnog mnjenja. Anketa ispitivanja javnog mnjenja sprovedena je na reprezentativnom uzorku  od 1.000 predstavnika punoletne urbane populacije Srbije. Dva dobijena rezultata kombinovana su na sledeći način: 50 odsto glasova Stručnog saveta i 50 odsto glasova na osnovu istraživanja javnog mnjenja. Tako je dobijeno po sedam najboljih korporativnih brendova iz svake kategorije koji čine selekciju korporativnih superbrendova Srbije. Na ovaj način su  244  kompanije dobile status Korporativnog Suprebrenda Srbije za 2012-2013. godinu.
Zahvaljujemo se prijateljima projekta na izuzetnoj podršci; kompaniji Attica Media SRB na instrukcijama i izuzetnom dizajnu Superbrands Bible; hotelu Metropol Palace za realizaciju manifestacije i pratećih događaja; Prvoj Srpskoj televiziji što je omogućila da Superbrands koncept predstavi širokom auditorijumu; kompaniji ICAP Grupa na njihovom ozbiljnom istaživanju mnogih sektora srpske privrede; kompaniji TNS Medium Gallup na sprovedenoj anketi na teritoriji cele zemlje.

Dodatne informacije dostupne na: www.superbrands.rs


Osoba za kontakt:

Aleksandra NovakovićTel. 065 3032 236

Email: aleksandra.novakovic@tsomokos.rs


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©kagiz.org 2016
rəhbərliyinə müraciət